Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • BGN
  • RON
  • RUB
  • TRY
Меню
Профил
Език

КАТЕГОРИИ

Вижте всички статии

Какво казват краката за здравето ни?

Какво казват краката за здравето ни?

 

Какво казват краката за здравето ни?

 

Тялото и кожата на нашето тяло ни изпращат различни сигнали, когато нещо лошо започне да се случва със здравето ни. Трябва да се научим да слушаме тялото си и да можем да разчитаме тези сигнали. Ще ви кажем какви сигнали могат да изпращат краката ни.


Проблеми с краката и нашето здраве


Проблем 1- Подуване на краката

 

Подуване на стъпалата и глезените, които не са временни и продължават дълго време, е ясен сигнал, че нещо не е наред в тялото ни. Причините за такова подуване не са ясни. Трябва да погледнете хормоналния баланс, работата на щитовидната жлеза и бъбреците. Подуването на краката може да причини венозна тромбоза. Посттромботичният синдром се проявява с различна тежест на симптомите. Симптомите на тромбозата включват усещане за тежест в крака, подуване и мускулни крампи. Това са животозастрашаващи състояния и изискват незабавна намеса в болнични условия. Ето защо е много важно венозната тромбоза да се разпознае своевременно и да се лекува незабавно.


Проблем 2 - Суха кожа на краката

 

Сухата кожа на краката и грубия епидермис могат да причинят нарушения на кръвообращението. Постоянно студените крака не само ни охлаждат, но и влияят на работата на мастните жлези. Подобно на сухата кожа между пръстите на краката, напуканите и груби пети могат да показват здравословни проблеми като диабет. Грижата за правилната хидратация е не само козметичен проблем, но се отразява и на здравето на краката ни. По-добре е да го предотвратявате и да се грижите редовно за него, за да не предизвикате пукнатини, кървене от петите или възпаление. Красивите крака и здравата кожа на краката се нуждаят от самодисциплина и редовност в грижата за тях.


Проблем 3 - Заболявания на ноктите на краката

 

Всякакви промени по ноктите, като жълти нокти, напукване на плочата, нацепени нокти, драскотини, отлепване могат да показват тяхното заболяване. Най-честата болест на ноктите на краката е микозата. Първоначално кожата на краката се инфектира, а след това и нокътят. Пожълтелите, удебелени, вълнообразни нокти и постоянният сърбеж са типични симптоми на микоза. Колкото по-рано отидем при специалист и започнем терапевтично лечение, толкова по-бързо ще се справим с неразположението и няма да позволим на проблема да се влоши. Дерматологът ще избере подходящите перорални лекарства и мехлеми.

 


Проблем 4 - Студени крака

 

Най-честата причина за студени крака е анормалната циркулация на кръвта, гореспоменатата венозна тромбоза. Студените и бледи крака също са сигнал за заболяване на щитовидната жлеза, по-точно за хипотиреоидизъм. Студените крака могат да показват анемия, анемията с дефицит на желязо затруднява транспорта на кислород, което води до исхемия и усещане за студени крака. Временното охлаждане на краката, причинено от измръзване, излизане навън в прохладни есенни или зимни дни не е причина за безпокойство. Ако обаче студените крака ви притесняват през цялата година, дори през лятото, това може да показва сериозни заболявания и не трябва да се приема лекомислено. За да помогне за предотвратяване на подобни проблеми, в нашия магазин camminandocon.com предлагаме полските ортопедични обувки на Dr Оrto, които са истинска превенция за по-горе посочените проблеми. Доверете ни се!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най- продавани

Размерът на обувките