Световните марки ще почукат директно на твоята врата!
Вижте всички статии

4 Съвета как да запазим краката топли

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

4 Съвета как да запазим краката топли.

Ръководство за възрастни хора и техните близки и гледачи.

Липсата на физически движения, по-слабото кръвообращение и многобройните заболявания като периферна артериосклероза, полиневропатия, може да са причина за т.нар. „Студени крака“, с които се борят много от нашите възрастни близки. Съветваме ви как да затоплите краката и кои обувки за възрастен човек са подходящи през дългите зимни дни.


1. Изберете подходящите чорапи.

Правилният избор на чорапи на пръв поглед е тривиален, но в случай на хора с лошо кръвообращение си струва да се обърне внимание от какъв материал са направени. Най-добрият избор, както в случая с домашните чехли е вълнения материал. Не е необходимо да са много дебели, за да изпълнят функцията си. 


2. Упражнения за крака - прости и ефективни.

Ако възрастния човек прекарва по-голямата част от деня в седнало положение, струва си да го насърчите да прави гимнастика. Лесни, но много полезни са например повдигане на краката от петата нагоре и надолу, или извършване на кръгови движения на стъпалата. Подобни движения не само подобряват кръвоснабдяването на крайниците, но и ги предпазват от изтръпване.


3. Движението е здраве!

Не е необходимо да се споменават предимствата на физическата активност. Всички знаем, че тя има благоприятен ефект върху самочуствието, цялостното здраве, а също така значително повишава телесната температура. През зимата упражненията имат и терапевтични свойства - намаляват риска от изпадане в депресия и прогонване на лоши мисли. Това са само някои от причините, поради които си струва да активирате възрастните хора, като ги насърчавате да се разхождат заедно, независимо от сезона.

 

4. Топли боти с естествена вълна.

Както домашните чехли, така и обувките за възрастни трябва да бъдат изолирани - за предпочитане с естествена овча вълна, която има антибактериални, антиалергични и лечебни свойства. В продължение на много години експертите изтъкват, че обувките с естествена вълна облекчават успешно болката, включително тази, която се причинява от ревматизъм. За в къщи е добре да се търсят затворени модели, които не само правят краката на възрастните по-топли, но и улесняват ефективното и безопасно движение. Обувките за възрастен човек не трябва да са прекалено тесни и да не са трудни за обуване и събуване. Когато ги купувате, си струва да се съсредоточите върху марки, специализирани в обувки за възрастни, чийто производител е полската марка Dr Orto, проектирана от BEFADO. Свойствата и функционалността на обувките Dr Orto е създадена за хора, които могат да имат проблеми с обуването и събуването на обувки, което се улеснява от използването на удобни лепки, ципове и ластици. За да се подобри топлинният комфорт на краката, е важно стелката да е плътна и да е от естествени материали.

 

Зимата за много хора, особено за възрастните е време на по-голяма стагнация и отказ от повечето дейности, които могат да се извършват на открито. През това време трябва да следим тялото им да не се охлажда, както у дома, така и навън.
 

Запознайте се с колекцията обувки Dr Orto с естествена вълна:

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари